Cijena zlata za 1g: 72.1848 € (0%)    Cijena srebra za 1g: 0.8739 € (0%)   Ažuriranje cijena za 5:00

Ulaganje u srebro: 5 razloga za kupnju ovog metala

Ulaganje u srebro često ometa sumnja. Zašto bi netko trebao kupovati srebro? Nije tako poznato kao zlato. Ima manju industrijsku upotrebu od platine ili paladija. Opterećen je PDV-om i porezima u mnogim zemljama…Ali, srebro ima i mnoge vrline. Evo samo njih pet.

Srebro je jeftino. Da, zlato je poznatije od srebra. Ali, ova slava dolazi s visokom cijenom. Otprilike 70 do 80 puta veća u odnosu na srebro. Zato je srebro odlična početna razina ulaganja u sektor plemenitih metala. Kupcu daje sve prednosti sigurne luke ulaganja, ali po puno nižoj cijeni od zlata.

Ulaganje u srebro je jednostavno i jeftino

Srebro je praktičnije od zlata. Ponekad ne želite odbaciti svu svoju imovinu od plemenitih metala. Ponekad biste htjeli likvidirati samo mali iznos i pretvoriti ga u gotovinu. Ali, to ne možete učiniti sa zlatnom polugom od 1.000 g. Međutim, srebro vam omogućuje veću kontrolu nad količinom vašeg portfelja koji želite zadržati ili prodati. Dakle, čak i kada kupujete zlato, dobro je zadržati barem dio svoje imovine u srebru.?

Zlato signalizira porast cijene srebra. Uobičajeno omjer zlata i srebra je oko 1:70. To znači da se jedna unca zlata vrednuje isto kao 70 unci srebra. Kao lider u sektoru plemenitih metala, zlato prvo raste u bikovskim okolnostima. Ovo je dobar signal za srebro. Kada omjer raste u korist zlata, cijena srebra često raste brže u sljedećem razdoblju. Imajte to na umu kada odlučujete o ulaganju u srebro ili zlato!

Izvrstan na bikovskim tržištima

Srebro je bolje od zlata na bikovskim tržištima. Tržište srebra je manje od tržišta zlata. Što znači da je nestabilniji. U bikovskim okolnostima ovo je dobra vijest, jer srebro obično ima veće dobitke od drugih plemenitih metala. Nakon stambene krize, u razdoblju od 2008. do 2011., cijena zlata porasla je 166 posto. Ali srebro je prošlo još bolje. Cijena mu je porasla za 448 posto!

Više od 50 posto upotrebe srebra je industrijsko. Primarna upotreba zlata je kao investicija. Druga uobičajena upotreba je nakit. Industrijska upotreba je rijetka zbog visoke cijene zlata. Za srebro je drugačije. Manje od 15 posto prodanog srebra nalazi se u polugama i kovanicama. Više od 50 posto njegove upotrebe je industrijsko. Srebro se koristi u elektronici, baterijama, solarnim panelima? Stalna industrijska potražnja znači manje šanse za veliki pad cijena!

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy